Het personeel

De ontvanger-griffier

De ontvanger-griffier is de secretaris en de ontvanger van de watering. Hij is verantwoordelijk voor de administratie en het innen van de wateringbelasting. Hij staat het bestuur bij in haar beslissingen en is verantwoordelijk voor het opmaken de begroting en het bijhouden van de boekhouding.

Patrick Golkowski

T 0474/63 85 12

patrick@wateringdedommelvallei.be

De projectleider

Het project ‘Kempense landbouwers in de weer voor een duurzaam waterbeheer’ is een samenwerking tussen het agrobeheercentrum Eco², de watering De Dommelvallei en de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Neerpelt en Peer. De projectcoördinator zorgt, samen met de landbouwers, voor de opvolging van de aanleg van samengestelde peilgestuurde drainage op verschillende percelen, het herstel en (her)ingebruikname van verschillende stuwtjes en eveneens de opvolging van het beekrandenbeheer.

De administratief medewerker

De Administratief medewerker staat in voor de inning van de wateringslasten, het bijhouden van de dagboeken en de archivering.

Mieke-Cuijpers

Mieke Cuijpers
T 011 61 17 56
mieke@wateringdedommelvallei.be

De rattenvanger

De rattenvanger staat in voor de verdelging van de zwarte en voornamelijk de bruine ratten. Ratten komen vooral voor op plaatsen waar er een ruim voedselaanbod is. De verdeling gebeurt hoofdzakelijk met vergif. Uiteraard wordt er zorgzaam omgegaan met dit vergif. Het wordt steeds in speciale vergifbuisjes gelegd zodat het voldoende afgeschermd is van andere dieren en enkel toegankelijk is voor de ratten.

De arbeiders

Maaiwerken in ecologisch kwetsbare gebieden moeten gebeuren met respect voor de natuur. Het bestuur van de watering heeft daarom enkele arbeiders in dienst die de handmatige ruimingen in natuurgebieden uitvoeren.