Onze Dommel: omwonenden nemen het waterbeheer in handen! - 23/05/2012

Hoe moet de Dommel eruit zien over 20 jaar? Dat was de vraag die een groep landbouwers, natuurliefhebbers en burgers bezig hield in het voorjaar van 2011.

Europese en Vlaamse wetgeving schrijven immers voor dat waterlopen in de toekomst een goede kwaliteit moeten hebben. Zowel de waterkwaliteit als de biodiversiteit zal er dus op moeten vooruitgaan.

Het unieke van dit project is dat we vanaf nul begonnen zijn. We gingen niet uit van uitgewerkte plannen, maar van de input van landbouwers, natuurliefhebbers en bewoners. Het resultaat is een actieplan waarmee de watering De Dommelvallei aan de slag kon.

In het voorjaar van 2012 werden de eerste maatregelen van het actieplan uitgevoerd. Deze projecten die de biodiversiteit in en rond de Dommel bevorderen, worden op zaterdag, 9 juni voorgesteld aan het grote publiek. Iedereen is welkom om 13u15 aan de Grote Zaal van ’t poorthuis te Peer. Ter afsluiting wordt u een drankje aangeboden.

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht, en kan via info@wateringdedommelvallei.be of via 0478 43 53 55 (vóór 31 mei). Vergeet ook uw laarzen niet mee te nemen.

Onze Dommel werd gefinancierd met steun van de provincie Limburg, stad Peer, watering De Dommelvallei, Isis vzw en Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode en Peer.